Rating:
4.5
English Word Exercises (Part 3): Multiple-choice Tests (eBook)

English Word Exercises (Part 3): Multiple-choice Tests (eBook)

by Manik Joshi (2 reviews, add another)
Type: e-book
Genre: Education & Language, Job & Career
Language: English
Price: Rs.59.00
Available Formats: PDF Immediate Download on Full Payment
Preview
Description of "English Word Exercises (Part 3): Multiple-choice Tests (eBook)"

Number of Pages: 100
Format: PDF
Dimensions: 8.5 inch x 11 inch
[Paper Size: Letter]

46 ‘Multiple-Choice Test’ Exercises for Improving your Vocabulary

Sample This

Multiple-choice Test -- 01

01. Many motorists abandoned their vehicles and waded through knee-deep water which ________________ on carriageways.
(a). implemented (b). consisted (c). congested (d). accumulated (e). involved

02. Officials have cited ________________ of funds to complete normal maintenance work.
(a). inimitability (b). distinctiveness (c). paucity (d). exclusivity (e). creativity

03. _______________ to heat causes skin disease and other fungal infections.
(a). disclosure (b). exposure (c). revelation (d). coverage (e). reporting

04. Authorities imposed curfew-like restrictions and suspended mobile internet services to contain the ________________ situation.
(a). immense (b). infinitesimal (c). volatile (d). steady (e). unwavering

05. Do not hesitate to speak the truth, however ________________ it might be.
(a). unpalatable (b). endowed (c). inedible (d). capricious (e). perched

06. It would be ________________ to talk of victory, not to mention absolute majority.
(a). sheltered (b). premature (c). poised (d). fickleness (e). vacillation

07. We have an ________________ talented team of writers on social media.
(a). idiosyncratic (b). ululation (c). eglantine (d). immensely (e). experimental

08. A car tore through the security ________________ laid around the road by the police.
(a). boulevard (b). concourse (c). courtyard (d). patio (e). cordon

09. They need to take prompt action in this matter to ________________ the interests of students.
(a). annihilate (b). safeguard (c). obliterate (d). corroborate (e). gainsay

10. Media ________________ from speculation due to sensitivity and seriousness of the issues.
(a). persisted (b). endured (c). observed (d). vanished (e). refrained

ANSWERS
01. (d). accumulated -- (meaning)-- gathered together; amassed
02. (c). paucity -- (meaning)-- shortage
03. (b). exposure -- (meaning)-- no protection from harmful thing
04. (c). volatile -- (meaning)-- unstable
05. (a). unpalatable -- (meaning)-- unpleasant or unacceptable
06. (b). premature -- (meaning)-- too early
07. (d). immensely -- (meaning)-- greatly or hugely
08. (e). cordon -- (meaning)-- barricade
09. (b). safeguard -- (meaning)-- defend or protect
10. (e). refrained -- (meaning)-- kept away from something; avoided

About the author(s)

Manik Joshi was born on Jan 26, 1979 at Ranikhet and is permanent resident of Haldwani, Kumaon zone of India. He is an Internet Marketer by profession. He is interested in domaining (business of buying and selling domain names), web designing (creating websites), and various online jobs (including 'self-publishing'). He is science graduate with ZBC (zoology, botany, and chemistry) subjects. He is also an MBA (with specialization in marketing). He has done three diploma courses in computer too. ManikJoshi.com is the personal website of the author.

Book Details
Publisher: 
Manik Joshi
Availability: Available for Download (e-book)
Other Books in Education & Language, Job & Career
Ashtadhyayi of Panini Complete
Ashtadhyayi of Panini Complete
by Ashwini Kumar Aggarwal
Reviews of "English Word Exercises (Part 3): Multiple-choice Tests (eBook)"
Write another review

Comments

Payment Options

Payment options available are Credit Card, Indian Debit Card, Indian Internet Banking, Electronic Transfer to Bank Account, Check/Demand Draft. The details are available here.